Langkah Mudah untuk Menyiapkan Koay teow sup chinese style Anti Gagal
Mencari idea untuk membuat sup Koay teow ala Cina?, Cara membuat sup Koay teow ala Cina Anti-Kegagalan dicari oleh beberapa orang di sekeliling kita sekarang, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Masyarakat sudah biasa menggunakan Internet mudah alih untuk mencari maklumat tentang sesuatu imej yang boleh dijadikan cermin. dan kali ini saya akan kongsikan panduan langkah demi langkah yang mudah untuk membuat sup Koay teow ala cina yang pening, memang susah dan senang nak buat. Jika rawatan tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan dan secara amnya tidak menyenangkan. Sup Koay-teow Cina yang baik harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh menarik minat selera kita.
Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa sup koai teu Cina, daripada jenis bahan kepada pilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajiannya. Anda tidak perlu risau jika anda ingin membuat sup Koai Teow Cina yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi sesuatu yang istimewa. Seterusnya adalah gambar sup Koay teow Cina yang boleh digunakan sebagai cermin.
Bagi jumlah hidangan yang anda boleh menyediakan sup koay teow dalam bahasa Cina, ia adalah untuk 5-8 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk berkhidmat kepada anda dan orang tersayang.
Di bawah ialah beberapa petua dan petua praktikal untuk membuat sup koai teu Cina siap. Anda boleh membuat sup teh kaai gaya Cina dengan 18 bahan dan 4 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Ia mengambil banyak langkah, tetapi ia adalah yang paling mudah
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat sup koay teow Cina:
- bahan sup
- 1/2 ulas bawang putih (cincang)
- Sengkuang (hiris seitan)
- 4 kiub ayam, garam dan ajinamoto
- kaki ayam (ikut suka)
- bangkai ayam (satu)
- bebola ikan dan kek ikan (sebanyak yang anda mahu)
- 1 sudu besar minyak bijan
- beberapa teh herba
- minyak bawang putih
- 3 ulas bawang putih (cincang)
- minyak sayuran
- sos soya
- 3 biji cili hijau (dihiris)
- 5 biji cili padi (dihiris)
- 6 sudu besar kicap manis
- 6 sudu besar kicap masin
- sesudu minyak bijan
Cara membuat sup koay teow cina
- SUP * Tumis bawang putih hingga naik bau * Masukkan air (bergantung pada sup yang anda mahu) * Masukkan Senkuang * Masukkan kaki ayam * Masukkan kiub ayam, garam dan Ajinamoto
- Masukkan 1 sudu besar minyak bijan. Kemudian masak semua sehingga kaki ayam masak dan empuk * Masukkan tulang ayam dan biarkan * Akhir sekali masukkan bebola ikan, potongan ikan dan Park Chor dan masak semua sekejap. *Matikan api...
- minyak bawang putih * Masukkan minyak ke dalam kuali * kemudian bawang putih * kemudian hidupkan api * goreng bawang putih hingga perang dan tutup api. *Biarkan bawang dalam minyak tanpa buka api...supaya bawang tidak hangus..
- KICAP * Campurkan cili hijau, cili melaka, kicap manis, kicap masin dan minyak bijan. Blend hingga sebati.. siap.. NOTA: Kalau guna sudu sup, guna 3 sudu sahaja.
bagaimana Mudah, kan? Begini cara membuat sup koai teow ala Cina yang boleh anda cuba di rumah. Kekuatan!