'/> Resep Dalca, Lezat Sekali - donate works

Resep Dalca, Lezat Sekali

dalka

Mencari inspirasi resepi dalca yang unik, Resepi dalca buat air liur sedang dicari oleh pengguna di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Pekerja HP ​​telah belajar menggunakan Internet untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang boleh digunakan sebagai idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan panduan cara memasak dalka mengikut resipi, terbuka untuk rasa, tidak susah dan tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan juga tidak menyenangkan. Walaupun dalka yang bagus mesti ada rasa dan aroma yang boleh menggoda lidah kita.

Terdapat banyak perkara yang menyumbang kepada kualiti rasa Dalca, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pilihan bahan-bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat dalkas yang lazat di mana sahaja anda berada, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Di bawah ialah foto Dalkey yang boleh anda gunakan sebagai contoh.

Baiklah, kali ini kita akan cuba, jom Dalka di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk kesihatan badan anda dan keluarga anda. Anda boleh membuat Dalka menggunakan 18 bahan dan 3 peringkat kerajinan. Ini adalah peringkat memasak.

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk memasak dalka.

  1. 1 cawan tulang ayam
  2. 3 cawan santan
  3. 1 cawan kacang tanah rebus
  4. 1 lada benggala merah - potong 2 bahagian
  5. 2 biji kentang - potong 4
  6. 1/2 lobak merah - potong kecil
  7. 5 tangkai kacang ayam - dihiris
  8. 1 terung, dibahagikan
  9. 3 sudu besar sos kari daging
  10. bunga lawang 1
  11. 3 buah buah pelaga
  12. 1 batang kayu manis
  13. 2 batang daun kari
  14. garam:
  15. komponen pemotongan:
  16. 1 biji bawang besar
  17. 3 ulas bawang putih
  18. 1 secubit halia

cara membuat dalka

  1. Goreng bahan tersebut dalam 3 peringkat. Kemudian masukkan bahan yang dihiris. Campurkan. Tunggu sehingga kekuningan dan naik bau.
  2. Masukkan rempah kisar dan sedikit air. Campurkan. Tunggu minyak larut. Masukkan tulang ayam. Kacau sekejap. Tunggu sehingga masak.
  3. Masukkan kentang, dal, santan dan air. Masak hingga empuk. Kemudian masukkan sayur. Bersedia secukupnya. Masukkan garam dan rempah ratus. Tutup api bila dah cukup masak dan cuba.

Macam ni? Ia tidak mudah? Inilah cara membuat Dalka yang boleh anda buat di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat maju jaya!

You may like these posts

Link copied to clipboard.