'/> Bagaimana Membuat Inti Karipap (kentang) yang Menggugah Selera - donate works

Bagaimana Membuat Inti Karipap (kentang) yang Menggugah Selera

Karipap (kentang)

Masih tercari-cari inspirasi resepi biji kari (kentang) yang unik? Cara mudah sediakan biji kari melawan jatuh (kentang) Pada masa ini, ramai pengguna di sekeliling kita mencari, salah seorang daripada mereka boleh menjadi kawan. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada gajet mereka untuk mendapatkan maklumat grafik untuk dilayari. Kali ini saya akan kongsikan resepi karipap (kentang), peringkat-peringkat penyediaan Bisa Manzain Lidah, tidak susah dan senang untuk disediakan. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya tidak akan licin malah sedap. Malah, anti-ketumbar (kentang) yang lazat sepatutnya mempunyai bau dan aroma yang boleh membuatkan kita lapar.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa anti kari (kentang), daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyediaannya. Jika anda ingin membuat anticoripap (kentang) yang lazat di suatu tempat, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Berikut adalah gambar anticorrosive (kentang) yang akan anda fahami nanti.

Selain itu, masa penyediaan anti kari (kentang) dianggarkan kira-kira 15 minit.

Berikut ialah beberapa cara mudah dan mudah untuk memproses anticoripap (kentang) sedia untuk dimakan. Anticoripap (kentang) boleh disediakan dengan 12 bahan dan 4 langkah. Bagaimana hendak masak.

Baca Juga

Ramai yang menggemari karipap, lebih-lebih lagi sekarang ada macam-macam karipap. Biji kentang, ayam, daging, sardin, telur, dll. Walaupun terdapat pelbagai jenis kari, biji ubi kentang berempah kari sangat digemari. Rasa rempah kari pun pedas sikit. Secubit daun sup akan menambah rasa karipap. Pati yang lazat harus "seimbang" dengan oasis kari. Lepas tu sedap lagi.

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk karipap (kentang):

  1. 7 biji kentang (dikupas, dicincang dan direbus)
  2. 3 biji bawang
  3. 3 ulas bawang putih
  4. 1 sudu besar lada mentah
  5. 5 sudu besar serbuk kari (buat kek)
  6. 3 sudu besar gula
  7. 1/2 ketul kiub ayam
  8. masin
  9. daun sup kecil
  10. daun kari kecil
  11. Sedikit minyak (untuk menumis)
  12. Sedikit air

Langkah-langkah menyediakan Kacang Kari (Kentang)

  1. Cincang bawang besar dan bawang putih. Kemudian goreng dengan daun kari hingga naik bau. Masukkan karipap. Goreng hingga sejat minyak.
  2. Masukkan kentang rebus.
  3. Masukkan sedikit air, masukkan kiub ayam, gula dan garam.
  4. Apabila sudah kering, taburkan dengan daun sup yang dihiris. Kacau dan sejukkan. Bersedia untuk menjadi asli.

Terima kasih kerana membaca resipi yang kami sajikan di halaman ini. Semoga penyediaan koripap (kentang) ringkas di atas dapat membantu anda untuk menyediakan hidangan yang menarik untuk keluarga/rakan-rakan atau idea untuk mereka yang ingin memulakan perniagaan kulinari. Cubaan yang baik!

You may like these posts

Link copied to clipboard.